تحولات منطقه

گروه سیاسی ــ کارشناس مسائل جهان عرب گفت: وقتی ولیعهد عربستان، حماس را یک سازمان تروریستی می‌خواند و در مقابل رژیم صهیونیستی را یک رژیم دموکراتیک و بادوام خطاب می‌کند، نتیجه آن همین سرکشی امروز رژیم اشغالگر قدس است و کسانی‌که همچنان بر مذاکرات سازش تأکید می‌کنند به‌نوعی شریک این جنایات محسوب می‌شوند.

حامیان سازش مسببان سرکشی صهیونیست‌ها هستند/ ضرورت خلق انتفاضه جدید در مقیاس وسیع
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، «مصیب نعیمی»، کارشناس مسائل جهان عرب به تحلیل حوادث اخیر در نوار غزه و چرایی سکوت برخی رژیم‌های عرب در قبال جنایات رژیم صهیونیستی پرداخت و در این باره تصریح کرد: کلاً آن‌چه که امروز علیه ملت فلسطین در جریان است با یک سکوت کاملاً سوال‌ برانگیز از سوی محافل عربی و حتی اتحادیه عرب مواجه شده و این یک وضعیت ساختاری غلط می‌باشد که متأسفانه نشان می‌دهد رژیم‌‌های عربی عمدتاً وابستگی آشکار و علنی‌ و حتی یک نوع تبانی پشت‌پرده با رژیم‌صهیونیستی و آمریکا داشتند و همچنان دارند.

سکوت برخی رژیم‌های عرب در قبال جنایات رژیم صهیونیستی نشان از وابستگی آن‌ها دارد

وی افزود: تقریباً همزمان با به رسمیت شناخته شدن رژیم صهیونیستی توسط عربستان، نوع برخورد خشونت‌آمیز و قهری و کشتار مردم را با شدت بیشتری می‌بینیم و به قطع اگر زمینه برای این رژیم باز باشد، کشتارهای وسیع‌تری را انجام می‌دهد و نباید خیلی تعجب کنیم. 

نعیمی، وضعیت حاکم امروز بر سرزمین‌های اشغالی را مرتبط با وابستگی رژیم‌های عرب می‌داند و در این باره گفت: آن‌ چیزی که در جهان عرب در حال جریان است نه یک منظومه‌ مستقل است و نه یک اراده و یا تصمیم ملی بلکه یک مجموعه رژیم‌های کاملاً وابسته هستند که خودشان را وام‌دار آمریکا می‌دانند و احساس می‌کنند اگر حمایت آمریکا نباشد خود آن‌ها هم در رأس کار باقی نخواهند ماند.

این کارشناس مسائل منطقه اضافه کرد: لذا شاهد هستیم که فرمول و شکل این حکومت‌ها شبیه فرمول‌های فرمایشی قبلی است که نمونه آن‌را در انتخابات مصر و رژیم‌های وراثتی عربی مشاهده می‌کنیم که همین باعث شده تا رژیم سعودی با حمایت‌های تسلیحاتی آمریکایی – صهیونیستی علیه مردم یمن دست به جنایت بزند اما یک گلوله هم به سمت اسرائیل شلیک نکند و یا مبارزان فلسطینی را از کمک تسلیحاتی محروم می‌سازد. 

وی مواضع عربستان در قبال حماس و مبارزان فلسطینی را در تضاد با آرمان‌های فلسطین دانست و ادامه داد: بنابراین وقتی ولیعهد عربستان، حماس را یک سازمان تروریستی می‌خواند و در مقابل رژیم صهیونیستی را یک رژیم دموکراتیک و بادوام خطاب می‌کند، بدیهی است که نتیجه آن همین سرکشی و تجری رژیم اشغال‌گر قدس برای کشتار مردم مظلوم فلسطین باشد.

ورود حزب‌الله با هدف کمک به مبارزان فلسطین منوط به شرایط زمانی و مکانی است

نعیمی ضمن تأکید بر حمایت جبهه مقاومت از مبارزان فلسطینی، احتمال ورود حزب‌الله به تحولات جاری در نواره غزه را مرتبط با شرایط زمانی و مکانی دانست و تصریح کرد: ورود حزب‌الله به منظور حمایت از مبارزان فلسطین در مقطع فعلی به شرایط زمانی و مکانی مرتبط است. چون خود فلسطینی‌ها به خوبی دارند استقامت می‌کنند و لذا خود حزب‌الله هم چهارچوب‌ها و معیارهای خودش را برای مبارزه با رژیم اشغال‌گر قدس دارد.

کارشناس مسائل خاورمیانه افزود: بنابراین با توجه به شرایط جغرافیایی و وضعیت سیاسی لبنان، حزب‌الله با توجه به یک سری معادلات حرکت می‌کند. اما امروز جدای از بحث ورود حزب‌الله برای مقابله با اسرائیل، خود فلسطینی‌ها باید به مبارزات‌شان شدت ببخشند و یک انتفاضه جدید در مقیاس وسیع را خلق کنند تا افکار عمومی دنیا را به این واقعیت جلب کنند که صلح در فلسطین بدون احقاق حقوق مردم آن عملی نخواهد بود. لذا فرآیند مبارزه الان در درون فلسطین است و هرگونه اقدام بیرونی شاید به مصلحت نباشد.

نتیجه نگاه سازش‌کارانه وخیم‌تر شدن اوضاع فلسطین است

این کارشناس مسائل جهان عرب نگاه‌ سازش‌کارانه در قبال اسرائیل را مردود دانست و درباره نتایج ادامه مذاکرات صلح گفت: خود تشکیلات خودگردان که همچنان با نگاه سازش‌کارانه به دنبال ادامه مذاکرات است، باید توجه کند که در مذاکرات سازش، صهیونیست‌ها چیزی به فلسطینی‌ها نخواهند داد و نتیجه آن فقط اتلاف وقت و تشدید سرکوب‌ها است. بنابراین طرفداران ادامه مذاکرات با این رژیم اشغالگر به‌نوعی شریک در جنایات این رژیم محسوب می‌شوند؛ چون در همین پوشش خود صهیونیست‌ها برای سرکوب بیشتر دارد بهره‌برداری می‌کند و همچنین به دنبال ثبت شناسنامه فلسطین به نام خود است اما تجربه نشان داده که نسل جدید فلسطین در مقابل این ظلم آشکار ساکت نمی‌نشیند.

منبع: ایکنا (خبرگزاری بین‌المللی قرآن)

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.